Choose your language   NL | EN | DE
flash

Wat zie ik op deze pagina?

De grafiek

De verticale balken in de grafiek geven aan hoe actief je bent geweest. Op de balk boven de grafiek zie je een reeks iconen. Als je er met je muis op gaat staan verschijnt een korte beschrijving.

Als deze icoon is geselecteerd geeft de grafiek de Pam Score weer.
Daarnaast vindt je de iconen voor de leefzone, gezondzone en sportzone: het aantal minuten dat je bewogen hebt op deze drie verschillende intensiteiten.
Het icoon voor calorieŽn. De Pam Score is onafhankelijk van je gewicht en lengte. Via een formule wordt de Pam Score omgezet in de hoeveelheid bewegingscalorieŽn.
Je gewicht.
Als je op dit icoon klikt kun je je doel instellen. Nog een keer klikken brengt je terug naar de grafiek.

De tijdbalk

Onder de grafiek bevindt zich de tijdbalk. Hiermee kun je op verschillende manieren door de tijd navigeren. Aan de linkerkant kun je kiezen tussen kleine en grote tijdstappen: de stand 'dag' levert tijdstapjes van 15 minuten op, terwijl in de stand 'maand' de tijdstappen 1 week groot zijn.

Op de tijdbalk kun je aangeven hoeveel dagen/weken/maanden (afhankelijk van de tijdstap) je tegelijkertijd in de grafiek wilt zien door met het plus-tekentje blokken toe te voegen of met het kruisje blokken weg te klikken. Je kunt ook met de muis de balk naar rechts en links schuiven.

Je kunt ook terug of vooruit in de tijd door de grafiek zelf met de muis heen en weer te schuiven. En door met het scroll-wiel van de muis te draaien zoom je in en uit in de tijd.

Doel instellen

Als je op de doelvlag hebt geklikt kun je je doel instellen. Eigenlijk stel je een doellijn in, die start op de huidige Pam Score (of gewicht) en op- of afloopt naar de gewenste waarde op een bepaalde datum. Door met het rechter vierkantje te schuiven kun je de eindwaarde en einddatum instellen. Klik vervolgens weer op het vlaggetje om de doellijn te bewaren.

Het advies

Rechts onder de grafiek staat de gemiddelde Pam Score van afgelopen week, met daaronder de score die je volgens je eigen doellijn zou moeten halen. Als je echte Pam Score lager is dan je doelwaarde, wordt er in het blok aan de linkerkant berekend hoeveel minuten je extra zou moeten bewegen in de drie zones om je doel te bereiken. Dus als er bijvoorbeeld een verschil tussen je echte Pam Score en je doelwaarde van 2 punten bestaat, betekent dat bijvoorbeeld dat je 20 minuten extra per dag in de leefzone moet bewegen, ůf 10 minuten in de gezondzone, ůf 3 minuten in de sportzone. Je krijgt hierdoor gevoel voor wat het verschil in Pam punten in de praktijk voor je betekent.

Als je je favoriete activiteiten hebt ingevuld, dan zie je onder de drie blokken met minuten in de drie zones ook nog een lijstje met je favoriete activiteiten en het aantal minuten dat je per activiteit zou moeten doen om je Pam Score op niveau te krijgen.

Aanpassen van je gewicht

Als de grafiek je gewichtsverloop laat zien, kun je huidige gewicht veranderen door op het blok met je huidige gewicht te klikken en het getal aan te passen. Je ziet dat dan terug in de grafiek.